Uniforum rss

Nyheter - Uniforum

15.11.2018Kristin Vinje vil bli universitetsdirektør på UiO

kristin-vinje-visedakan-matnat1

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje. Se hele søkerlisten!

14.11.2018Norsk fagspråk skal reddes. Men hvordan?

debattpanel-fagsprak

Språkrådets ekspertutvalg om språkpolitikk varsler anbefalinger om insentiver og målkrav for å sikre norsk fagspråk. UiOs viserektor Åse Gornitzka er skeptisk.

14.11.2018Vil ikke ha engelsk som undervisningsspråk

dag-rune-olsen-uib-2-copy

Universitetet i Bergen vil ikke innføre engelsk som undervisningsspråk på masternivå, slik NTNU gjør. – Det er å gå veldig langt, sier rektor Dag Rune Olsen.

13.11.2018Iselin Nybø forsvarte kampen for Plan S

iselin-nybo-2-copy

– Målet vårt er at alle offentleg finansierte vitskaplege artiklar skal vera ope tilgjengelege frå 2024. Det slo forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø fast under den forskingspolitiske konferansen til Forskarforbundet i dag.

12.11.2018No investerer regjeringa millionar på programmering i skulen

koding-jan-tore-sanner-2-copy

Regjeringa vil setja av 90 millionar kroner årleg dei komande fem åra til den teknologiske skulesekken. 15 millionar av løyvinga er i år øyremerkt innkjøp av utstyr til skular over heile landet. Det opplyste kunnskapsminister Jan Tore Sanner på konferansen om programmering i skulen på UiO i formiddag.

12.11.2018Krf vil forhandla med regjeringa om vikingskipa

vikingskip

Kristeleg Folkeparti set av 20 millionar til "Vikingskipshuset" i alternativt budsjett.

09.11.2018Slik svarer universitetene på bekymringsmeldingen

kontorlandskap

Ti hovedvernombud sendte felles bekymringsmelding om medvirkning til regjeringen. - Vi involverer de ansatte så langt det er mulig, men ser at alle ikke kan få det som de ønsker, sier universitetsdirektør Ole Ringdal ved Universitetet i Stavanger.

08.11.2018Ble ikke prodekaner – nå vil de inn i fakultetsstyret på HF

zorgati-salvesen-hf

Riften er stor om å representere de faste, vitenskapelige ansatte i HFs styre. Christine M. Salvesen og Ragnhild Zorgati går rett fra dekanvalg til styrevalg.

08.11.2018Plan S: Kompromiss i sikte

john-arne_rottingen20(120of201)

Et kompromissforslag kan gjøre Plan S akseptabel for sterke kritikere som Edvard Moser. Også Forskningsrådets direktør finner forslaget interessant.

08.11.2018UiO-selskap kan bli selt til Norce

stale-petter-lyngstadas

Det statlege aksjeselskapet Nordisk institutt for odontologiske materialer AS kan bli selt til forskingsselskapet Norce for 100 000 kroner. – Eg finn det litt utruleg og uforståeleg, seier odontologiprofessor Ståle Petter Lyngstadaas.

07.11.2018Leverer tilbake illegale inkagjenstander til Peru

peru-nybo-grande-roland-1-copy

Både kulturministeren og ministeren for høyere utdanning var til stede da Historisk museum onsdag markerte at elleve beslaglagte kulturgjenstander skal sendes tilbake til Peru. Historisk museum oppbevarer i dag hundrevis av ulovlig innførte kulturgjenstander.

07.11.2018Ellen Dalen vald til 2.nestleiar i NTL

ellen-dalen-ntl-1-copy

Ellen Dalen er vald til 2. nestleiar i hovudstyret til Norsk Tenestemannslag. I dag er ho leiar for NTL UiO.

07.11.2018Tilsettingen av ny universitetsdirektør skaper lønnsforvirring på UiO

stolen-og-sandlie

Rektor har i dag UiOs høyeste lønn, med universitetsdirektøren på andreplass. Denne rekkefølgen bør ikke endres, mener personaldirektør Irene Sandlie.

07.11.2018Livsfarleg å vera akademikar og student i 47 land i verda

Ahmet Gürata

Frå september 2017 til 31. august I år blei det rapportert om 294 åtak på høgare utdanning i verda. To av landa det for tida er farlegast å vera akademikar eller student i, er Nicaragua og Tyrkia, melder Scholars at Risk i rapporten «Free to Think 2018».

07.11.2018Tvedt vs. Gripsrud: Møtes på scenen til tre timers debatt

tvedt_grips_debatt

Terje Tvedt møter tre av sine hardeste kritikere til debatt på scenen i regi av Tvedts forlag. Jonas Gahr Støre skal ha meldt avbud.

06.11.2018Iselin Nybø lånte øre til studentledere

nybo-student

I dag inviterte Iselin Nybø for første gang studentledere fra alle universitet og høyskoler over hele landet til heldagsmøte der de kunne få mulighet til å si hva de mener om utdanningspolitikken

06.11.2018Kunnskapsdepartementet svarer på kritikk av åpne landskap

cellekontor20apent20kontorlandskap

- Det er institusjonene som har ansvaret for medvirkning i byggeprosjektene, og vi forutsetter at de tar dette ansvaret på alvor, svarer Kunnskapsdepartementet på bekymringsmeldingen fra ti hovedvernombud.

05.11.2018Krigen i Syria har påverka både Midtausten og folk i Norden

humdagene-3-copy

I Kirkenes blei innvandrarmotstandarar forvandla til dei syriske flyktningane sine reddande englar i 2015, medan krigen i Syria i Midtausten har overskygga konflikten mellom palestinarar og Israel. Ekstremismeforskar Cathrine Thorleifson (biletet) har kome med gode råd i flyktningdebatten for å hindra at ytre høgre tar den.

05.11.2018Tapte dekanvalet på HF: – Me er sjølvsagt skuffa

bugge-amundsen-1-copy

– Heile mitt dekanteam er sjølvsagt skuffa. Me meiner framleis at programmet vårt var det beste og mest konkrete. Det seier dekan Arne Bugge Amundsen etter at han tapte dekanvalet på HF mot Frode Helland.

05.11.2018Derfor ville ikke ILS-ledelsen ha med Svein Sjøbergs foredrag

sjoberg-hvistendahl3

Professor emeritus Svein Sjøberg får massiv støtte på Facebook etter at han ikke fikk bidra med foredrag på faglig-pedagogisk dag.

03.11.2018Nyvald HF-dekan Frode Helland: - Ekstremt hyggeleg med så stort fleirtal

helland-2-copy

– Det er sjølvsagt ekstremt hyggeleg at me har eit så stort fleirtal bak oss. Det seier Frode Helland etter at det i går blei klart at han hadde vunne dekanvalet på HF med 66,75 prosent av stemmene.

02.11.2018Frode Helland vald til ny dekan på HF

vinner-frode-helland-2-copy

Frode Helland er vald som ny dekan på Det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Oslo med 66.75 prosent av stemmene bak seg. Sitjande dekan Arne Bugge Amundsen fekk dermed 33,25 prosent av stemmene og må forlata dekankontoret frå nyttår.

02.11.2018Aud Tønnessen attvald som teologidekan

aud-tonnesen-teologi-copy

Professor Aud Valborg Tønnessen er attvald for fire nye år som dekan ved Det teologiske fakultetet. Sidan ingen motkandidat melde seg, blei ho valt av fakultetsstyret.

01.11.2018Khrono kan bli ei reell nasjonal avis frå neste år

tore-hansen-oslomet-1-copy

Litt ut på nyåret 2019 skal samarbeidet om å gjera Khrono til ei nasjonal avis for heile universitets- og høgskulesektoren vera på plass. Det trur Tore Hansen, som er direktør for organisasjon og verksemdsstyring ved OsloMet etter møtet med åtte interesserte institusjonar i formiddag.

01.11.2018Ny utstilling i Historisk museum: Silkeveiens glemte by

hakon-roland-historisk-musem-copy

Ani, det armenske kongedømmets praktfulle hovedstad, ble ødelagt og glemt. Et enestående tyrkisk-armensk samarbeidsprosjekt skal bringe Ani fram fra glemselen.

 
Page visits: 805