Uniforum rss

Nyheter - Uniforum

20.09.2018Sigurd Allern: - Høyrepopulistiske partier fisker i rørt vann

sigurd-allern-2-nett

– Lavt utdanningsnivå og opplevd ”utenforskap” i mediebildet henger sammen. Her har høyrepopulistiske partier hatt gode muligheter til å fiske i rørt vann, skriver Uniforum-skribent Sigurd Allern.

20.09.2018Nora Sveaass får tildelt UiOs menneskerettighetspris

nora-sveaass-2-copy

Nora Sveaass er tildelt UiOs menneskerettighetspris for 2018. – Jeg er glad og overveldet, sier Nora Sveaass til Uniforum. Sveaass er psykologiprofessor ved Universitetet i Oslo og har sittet i FNs komité mot tortur.

19.09.2018UiO på 31. plass i verda på prestisjetung rangering over naturvitskap

uio-3-copy

Universitetet i Oslo er nummer 31 av dei 50 raskast veksande stjernene på universitetshimmelen. Det viser eit oversyn som databasen the Nature Index har gjennomført innanfor naturvitskapleg forsking.

19.09.2018Vil ha gravande journalistikk ut i lokalavisene

senter-for-undersokande-journalistikk-img_3508

Når Senter for undersøkande journalistikk no formelt har opna, ønskjer senterleiinga særleg å få dei mindre redaksjonane med på laget.

19.09.2018Iselin Nybø opna Forskingsdagane 2018

iselin-nybo-foto_yngve_vogt_ma4b8414

Det blei røyk og applaus for forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø då ho opna Forskingsdagane 2018 på Litteraturhuset i formiddag.

19.09.2018Dekanvalget på medisin: Fikk bare ett forslag – utsetter fristen

rikshospitalet-revidert

Fristen for å foreslå kandidater til ny medisindekan er forlenget etter at det bare kom inn ett forslag. Valgkomiteen sier seg samtidig fornøyd med egen innsats.

19.09.2018Bjørn Hallvard Samset er tildelt Forskingsrådets formidlingspris

Bjørn Samset foto_yngve_vogt_ma4b8474

Bjørn Hallvard Samset har fått Forskingsrådets formidlingspris. Han er forskar ved Cicero og har tidlegare vore forskar ved Fysisk institutt ved UiO.

18.09.2018Derfor fikk Langeland sparken fra Universitetet i Stavanger

langeland-

Regjeringadvokaten mener at Nils Rune Langeland både har krenket sine tjenesteplikter og vist seg uverdig til sin stilling, skriver Forskerforum.

17.09.2018Vil gi NTNU-kollega økonomisk bistand

vagstad-steinar

Forskerforbundet ved UiB har vedtatt å stille 40 000 kroner til disposisjon for tidligere Forskerforbund-leder Kristian Steinnes ved NTNU.

14.09.2018Nå skal undervisningskvaliteten for studentene heves

Iselin Nybø underviste i skandinavisk politikk

Regjeringen innfører krav om pedagogisk kompetanse for ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger i universitets- og høyskolesektoren. Kravet skal sikre enda bedre undervisningstilbud for studentene.

14.09.2018Vartdal om dekanvalget: – Jeg har ikke registrert noe stort engasjement

frode-vartdal-nett. om dekan

Mandag går fristen ut for å foreslå kandidater til høstens dekanvalg ved Det medisinske fakultet. Foreløpig har valgkomiteen ikke mottatt et eneste forslag.

14.09.2018Flere UiO-ledere kjemper om å bli universitetets nye forskningsdirektør

bygningene-i-sentrum

En helt ny avdeling for forskningsadministrasjon opprettes på UiO over nyttår. Se hvem som har søkt direktørstillingen.

13.09.2018UiO-opplevelser på Oslo kulturnatt

gjorill-songvoll-aulaen

Omvisninger på Observatoriet, konserter og foredrag om Munchmaleriene i Aulaen, vikingshow på Bygdøy og historiske kjendiser på Historisk museum. UiOs arrangementer på Oslo kulturnatt er populære.

13.09.2018Hans Petter Graver er vald til ny preses for Vitskapsakademiet

portrett-hans-petter-graver-9

Jussprofessor Hans Petter Graver er vald som ny preses eller leiar for Vitskapsakademiet for dei neste tre åra.

13.09.2018UiO-rektor Svein Stølen slår tilbake kritikk fra Uniforum-redaktør

stolen-2-copy

– At beslutningen ikke er «forankret i de styrende organer ved UiO», som Toft skriver, kjenner jeg meg ikke igjen i, svarer rektor Svein Stølen på kritikken fra Uniforum-redaktør Martin Toft. Han har kritisert framgangsmåten som ble brukt da det ble bevilget ekstra penger til OsloMets avis Khrono.

13.09.2018Uheldig framgangsmåte av rektor Svein Stølen

martin-toft

Me synest det er flott at UiO-rektor Svein Stølen ser kor viktig det er med universitetspressa både nasjonalt og lokalt. Likevel synest me ikkje noko særleg om framgangsmåten, skriv Uniforum-redaktør Martin Toft i leiarkommentaren.

13.09.201890 akademikere ber for Det norske institutt i Athen

athen-2

90 akademikere ber i dagens Uniforum om at Det norske institutt i Athen blir reddet og gjort om til nasjonal institusjon.

12.09.2018Mandatet for vitskapsomboda er endeleg i mål

styremote-uio-kleivstua-copy

Universitetsstyret vedtok i dag eit revidert mandat for vitskapsomboda ved UiO. Dermed kan dei to stillingane snart lysast ut internt.

11.09.2018– Noreg må stå fast på folkeretten

ine-eriksen-soreide-ud-2-copy

– Om ikkje me som eit lite land står opp for folkeretten, vil me tapa på det. Dei sterkaste skal ikkje vinna fram fordi dei er dei sterkaste.Det understreka Noregs utanriksminister Ine Marie Eriksen då ho heldt ARENA-førelesinga på Universitetet i Oslo i går ettermiddag

11.09.2018Kun seks av ti studenter fullfører en grad

Iselin Nybø står saman med nye studentar

Færre studenter fullfører en grad i Norge enn i andre OECD-land. – Det er bekymringsverdig at såpass mange er innom høyere utdanning uten å ta en grad, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

11.09.2018Universitetet i Oslo (UiO) starter forhandlinger med OsloMet om involvering i Khrono

-stolen-og-rice

UiO vil innlede samtaler med OsloMet med sikte på et samarbeid om driften av Khrono for en tidsavgrenset periode med en betinget intensjon om videreføring, melder UiO i en pressemelding.

11.09.2018– Praksisopphold avhenger av flaks eller uflaks

morland-terje-nokut

En ny rapport viser at mange studenter er kritiske til kvaliteten på praksisdelen i studiet sitt. – Mye tyder på at praksisopphold avhenger av flaks eller uflaks, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

11.09.2018Jussprofessor Hans Petter Graver og filosofiprofessor Olav Gjelsvik kjempar om leiarvervet i Vitskapsakademiet

olav-gjelsvik-2-copy

Torsdag blir anten filosofiprofessor Olav Gjelsvik (biletet) eller jussprofessor Hans Petter Graver vald til ny preses eller leiar for Vitskapsakademiet. Begge kandidatane er fulle av lovord om kvarandre.

10.09.2018Skal bestemma endeleg mandat for vitskapsomboda

ustyremote-juni-1-copy

No skal mandatet for vitskapsomboda ved UiO spikrast fast. Det skjer på møtet i Universitetsstyret onsdag 12. september.

10.09.2018Nasjonal avis i Bergen kan bli filial etter forhandling

tore_tungodden

Universitetet i Bergen vil ha redaksjonelt tyngdepunkt i Bergen. Men så lenge redaktøren sit i Oslo, blir Bergen underordna.

 
Page visits: 546