Skriveverksted i Metochi høsten 2020

Her kommer det mulighet for å søke om deltakelse på Skriveverksted i Metochi høsten 2020.

Se informasjon nedenfor om hvem som kan søke, søknadesfrist og hvordan søke.

Det følger også med informasjon om oppholdet på Metochi.

 

 

Skriveverksted Metochi

4.-11. oktober 2020 Metochistudiesenter, Lesvos, Hellas

Bindende påmelding innen16. desember 2019: https://nettskjema.no/a/131942 (kopier linken inn i en nettleser så fungerer den).

Målgruppen for seminaret er stipendiater, postdoc’er, veiledere, samt andre som er i gang med skriveprosesser. Oppholdet egner seg til å jobbe med både publikasjoner og kappeskriving. Det vil tilbys veiledning i skriveprosessen under oppholdet. Ved kapasitet, vil det også være anledning å ta med veiledere utenfra OUS-systemet.

Totalprisfor oppholdet blir ca 9500,-per person. Detteinkluderer: -Direkte fly med SAS, 1 stk innsjekket bagasje og mat ombord. Buss t/r flyplass og Metochisenteret. Overnatting i klosteret. Sengetøy og håndklær er inkludert. (Dobbeltrom må påregnes)-Mat ogdrikke til måltidene. (Lokalprodusertmat, vegetariske alternativ, vin og juice).

Vi jobber med å få ned prisen for deltakere fraPRE ogAKU. De fleste vil kunne bruke egne driftsmidler for å dekke kostnaden. Ved spørsmål ta kontaktmed Kristin (kellings@ous-hf.no)

Med vennlig hilsen Prehospital forskningsgruppe ved Jo Kramer-Johansen

 

 

INFORMASJON TIL GJESTER PÅ METOCHI STUDIESENTER

 

Metochi studiesenter holder til i et klosteranneks tilegnet to gresk-ortodokse barmhjertighetshelgener; de hellige Anárgyri (Kosmás og Damianós). Metochi ble grunnlagt på 1500-tallet som ett av flere anneks til det kjente Limónosklosteret. Klostrene er forbundet med en to kilometers steinsti fra samme periode. Klosterannekset Metochi er i nyere tid restaurert, men bærer fremdeles preg av den opprinnelige enkelhet.

 

Metochi studiesenter rommer 25 soverom (6 av soverommene har eget bad, ellers finnes 5 utedusjer, 8 innendørsdusjer og 9 toaletter), forelesningssaler, bibliotek, grupperom, spisesal, klostergård med flere langbord, atrium, terrasser, kirker og kapeller. I tillegg finnes et amfi bak klosterbygningene med utsikt over Kallonibukta. Forholdene er enkle med soverom for 1-3 personer i oppussede klosterceller.

 

Klosterannekset befinner seg i landlige omgivelser ved Kallonibukta, ca. 1 times kjøretur fra øyas flyplass (Mytilene - MJT). Den nærmeste landsbyen er Kalloni, som ligger ca. 2,5 km fra Metochi. Kalloni er et lokalt handelssenter med bank, post, helsesenter, apotek og butikker av ulike slag. Kallonibuktas sandstrand befinner seg ca. 3,5 km fra Metochi, ved den lille fiskerlandsbyen Skala Kalloni. Her er det et koselig torg, tavernaer og noen hoteller. Terrenget mellom klosteret og landsbyene er flatt og egner seg godt til sykkelturer.

 

Metochi er ikke i daglig bruk av kirken, men det er likevel noen restriksjoner med hensyn til aktiviteter og påkledning. Det er ikke tilrådelig med antrekk tilsvarende badetøy eller lignende innenfor klostermurene. Ved besøk på hovedklosteret Limónos bør en velge klær som dekker skuldre og knær.

 

I dette opplegget inngår frokost, lunsj og varmt middagsmåltid, inkludert drikke (juice og vin) til måltidene. Deltakerne får sengetøy og håndklær (bortsett fra badehåndkle til stranda).

 

Vi anbefaler å ta med lommelykt for mørke kvelder og solhatt til bruk ved sykkelturer og ekskursjoner. I oktober kan det bli noen kalde perioder, spesielt om kvelden og natten. Ta med varmt nattøy og en genser til kvelden.

 

Deltakerne må selv tegne vanlig reiseforsikring. Ta med Europeisk helsetrygdkort.

 

Adresse til Metochi:

Metochi Study Centre, PO Box 33, GR-81107 Kalloni, Lesvos, Greece.

Mobil: (+30) 6932 418802, stasjonær: (+30) 22530 29449

 

 

 

 

Informasjon ved ankomst

Ved ankomst til klosteret vil de store bussene grunnet smale veier ikke kunne kjøre helt fram til klosterporten. Kursdeltakerne må derfor være forberedt på ca. 5 minutters gange med bagasje. Informasjonsmøtet finner sted søndag kl. 14.-14.30. Sykkelutleie kan foretas i etterkant av informasjonsmøtet, i lunsjen eller etter nærmere avtale.

 

Døgnrytmen på Metochi

08.00 – 09.00                        Frokost

09.00 – 13.00                        Anbefalt forelesnings- og arbeidsøkt

13.00 – 14.00                        Lunsj

14.00 – 17.00                        Siesta/mesiméri (hvile og arbeidsro)

17.00 – 19.00                        Anbefalt forelesnings- og arbeidsøkt

19.00 – 20.00                        Middag

23.00 – 07.00                        Ro i klostergården v/ soveromsfløyen

 

Undervisningsutstyr i stor forelesningssalen:

Projektor, pc, lerret, whiteboard, tavle, flippover, mikrofon og høyttalere

 

Undervisningsutstyr i liten forelesningssal:

Projektor, pc, lerret, whiteboard, flippover og høyttaler

 

Det er en selvbetjent kopimaskin/printer på pc-rommet.

Det er internettilgang og eduroam stort sett overalt på Metochi.

 

Spesialdietter

Kjøkkenet på Metochi vil, så langt det er mulig, legge til rette for spesialdietter. Det er begrenset tilgang til glutenfritt brød lokalt, så glutenallergikere bes ta med eget brød eller knekkebrød. Glutenfrie alternativer til frokost er yoghurt og honning, tomater, oster og frukt; til lunsj salater og ost. Det er mulig å lage et glutenfritt middagsalternativ. Dessert til glutenallergikere vil som regel være frukt. Gi beskjed til kursleder før kursstart om behov for spesialdietter. Det er vegetaralternativer til alle måltider.

 

Badebuss

I tillegg til mulighet for å leie sykkel, kan vi sette opp badebuss til Skala Kalloni eller Petra/Eftalou i siestaen et par ganger i uka ved behov. Pris avtales nærmere.

 

 

 

 
Page visits: 320