Utlysninger fra Marie Curie: Forskermobilitet!

Fire programmer har nå åpne utlysninger for erfarne forskere!

Illustrasjon: Marie Curie LogoOm Marie Curie programmet
Marie Curie ordningen er en del av EUs 7. rammeprogram for forskning og har om lag 40 mrd kroner til disposisjon i perioden 2007 til 2013.

Programmet vil bidra til økt forskermobilitet på tvers av landegrensene. En av hovedmålsetningene er at forskere skal knytte kontakter og utvikle karrieren i et annet land enn sitt eget.

Marie Curie har ulike ordninger tilpasset ulike behov og karrierenivåer. For å få et Marie Curie stipend må man gjennom en vurdering fra et internasjonalt panel av evaluatorer. På den måten har stipendet også blitt et kvalitetsstempel. Norske forskere kan delta i programmet på lik linje med forskere fra EU land.


Erfarne forskere
Erfarne forskere etter EUs definisjon, det er de som har en dr.grad, eller har mer enn fire års forskningserfaring. De kan søke Marie Curie Individual fellowships på utlysningene som nå er åpne, og få grunnleggende informasjon i infomøte 27.april.

 


Fire nye utlysninger er nå åpne
Felles er at det gis lønnsmidler for opphold på ett til to års varighet, for et opphold ved en europeisk institusjon, eller i et land utenfor Europa. Konkurransen er relativt tøff, men ved å bruke tid og kvalitetssikre søknaden, er det absolutt mulig å nå frem.

 

 

 


Forskningsrådet arrangerer informasjonsmøte
For forskere som ønsker mer informasjon om disse stipendordningene, holdes det et informasjonsmøte hos Forskningsrådet den 27. april fra kl 12 til kl 14. (Norges forskningsråd, Stensberggata 26 - møterom Bjørnson ).

 

For deg som vil søke

  • Les hele utlysningen samt alle informasjonsdokumenter nøye
  • Begynn på søknaden så tidlig som mulig
  • Vertsinstitusjon og forskeren bør samarbeide tett om søknaden.
  • Fokuset i søknaden bør ligge på de utviklingsmuligheter utvekslingen vil ha for forskerens karriere
  • Ta kontakt med Seksjon for Forskningsadministrasjon så tidlig som mulig i prosessen. De vil kunne hjelpe til med praktiske ting, formalia, budsjetter og annet.

  

 


Er det noe du savner på denne siden eller noe som er uklart?
Send oss en e-post!

 

 
Page visits: 2874