Utlysning: Human Frontier Science Program

Nye muligheter for norske forskere i grenseflaten mellom biovitenskap (life sciences) og andre naturvitenskaper.

Illustrasjon:HFSP LogoOm Human Frontier Science Program (HFSP)
Organisasjonen fremmer internasjonalt samarbeid, og gir norske forskere i grenseflaten mellom biovitenskap (life sciences) og andre naturvitenskaper, muligheter for økt finansiering.

Organisasjonen, grunnlagt i 1989 og med administrativ adresse i Strasbourg, legger spesiell vekt på å hjelpe frem unge forskere. Årlig norsk kontingent er ca USD 500.000, som åpner for at norske forskere kan delta og konkurrere om en samlet forskningspott på flere hundre millioner kroner.


Har støttet 5000 forskere
I løpet av de siste 20 årene har HFSPO støttet mer enn 5000 forskere fra mer enn 60 land. Norges medlemskap i programmet gjør det mulig for norske forskere å ta initiativ til interkontinentalt samarbeid innenfor organisasjonens stipendprogrammer. Det vil også være mulig for norske forskningsinstitusjoner å ta imot HFSP-forskere fra hvilket som helst land.


Forenklet søkeprosedyre
Programmet har en søknadsprosess som begynner med et kortfattet "letter of intent" (LOI). På bakgrunn av LOI blir en liten andel av søkerne invitert til å skrive full søknad. Ordningen med LOI tilsier at arbeidet med å skrive søknader til HFSP er langt mindre omfattende enn ordninger hvor det skrives fulle søknader.


Ønskelig med norske søknader
Norges Forskningsråd oppfordrer relevante norske miljøer til å vurdere å søke.  Kontaktperson i Forskningsrådet er Ian Gjertz (e-post ig@rcn.no tlf: 22 03 74 68)

 


Er det noe du savner på denne siden eller noe som er uklart?
Send oss en e-post! 

 
Page visits: 3005