Prosjekter

Forskningsgruppen har hatt utfordringer med å etablere et felles prosjekt. Vi er organisert på ulike geografiske områder, og vi representerer ulike profesjoner. Høsten 2019 inviterte vi derfor landets intensivavdelinger til et seminar som kunne initiere et felles nasjonalt prosjekt med fokus på klinisk forskning i intensivavdeling. Ulike sentralsykehus fikk i oppgave å belyse hva som foregår av klinisk forskning i norske intensivavdelinger?  Dessverre har pandemien stoppet dette utgangspunktet for et samarbeidsprosjekt. Vi håper å ta fatt på arbeidet på et senere tidspunkt.

Ved Generell intensiv 1 og 2 ved RH gjennomfører vi nå et større kvalitetssikringsprosjekt med mål om å redusere skadelige effekter av sedasjon og analgesi noe man søker å oppnå ved å implementere ABCDEF-bundle hos oss. Intensivseksjonen ved Ullevål er invitert til å implementere samme prosjekt.

Tverrfaglig samarbeid og kommunikasjon er sentralt for å oppnå effektiv bruk av ABCDEF-bundle. Ved Generell intensiv 1 og 2 erkjenner vi at vi har en utfordring spesielt når det gjelder 1) oversedering og utstrakt bruk av midazolam, 2) plan og mål for sedasjonsdybde og 3) opp- og nedtrapping av sedativa og analgetika. Dette innebærer en vesentlig endring av våre daglige rutiner knyttet til håndtering av smerte, agitasjon/sedasjon, delirium, immobilisering og søvnforstyrrelser Assessment, prevention, and management of pain; Vurdering, forebygging og håndtering av smerte Both spontaneous awakening trials and spontaneous breathing trials; Både spontan vekking- og puste forsøk Choice of sedation and analgesia; Valg av sedativa og analgetika Delirium assessment, prevention, and management; Vurdering, forebygging og håndtering av delirium Early mobility and exercise; Tidlig mobilisering og trening Family engagement and empowerment; Aktiv involvering av familie. 

Økt fokus og daglig evaluering av analgesi- og sedasjonsnivå skal utøves av behandlingsansvarlige i et tverrfaglig fellesskap der utgangspunktet er analgosedasjon,- først og fremst smertelindre og deretter titrere sedasjon etter individuelt behov. På sikt er planen å benytte implementeringsarbeidet til å etablere en god database for å utvikle en forskningsstudie med flere armer og ulike design der nettopp analgosedasjon og ABCDEF-bundle er sentral.

 
Page visits: 286